Nedelja 07.11.2010.
13:53
Tanjug

Dođite na miting "Zaustavite ubijanje Šešelja"

Naredne nedelje Šešelj ne bi trebalo da ulazi u sudnicu Haškog tribunala
 

Krasić, visoki funkcioner SRS-a je izneo na konferenciji za novinare da je zdravlje Vojislava Šešelja nepromenjeno i da još nije utvrđen uzrok njegovih aritmija i tahikardija. Krajem oktobra ove godine Šešelju je izvršena operacija na srcu.

Krasić je rekao da nadležni u Hagu već godinu dana ne znaju uzrok aritmije i tahikardije lidera radikala, i izrazio očekivanje da će najzad biti formirana tročlana međunarodna komisija internista i kardiologa koja bi utvrdila uzrok bolesti.

Krasić je istakao da su iz Komiteta za odbranu Šešelja alarmilari sve nadležne organe i strane ambasade, posebno zemalja-članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, "da bude zaustavljeno ubijanje Šešelja",

Šešeljeve zdravstvene smetnje, nisu otklonjenje, a dosadašnje iskustvo po Krasiću, "pokazuje da su neki optuženi pravosudno ubijeni u Haškom tribunalu".

Krasić je istakao da za sledeću nedelju nije najavljeno pojavljivanje Šešelja u sudnici i da bi do kraja godine trebalo da bude održana još jedna statusna konferencije u postupku za njegovo nepoštovanje suda. U decembru bi trebalo da bude održana još jedna statusna konferencija u glavnom predmetu za ratne zločine, kao i saslušanje još jednog svedoka, rekao je Krasić.

2024 © - Vesti online