Nedelja 07.11.2010.
00:11
Srna

Zločini nad Srbima mogu da sačekaju

Sve će se odvijati svojim tokom: Milorad Barašin
 

On je istakao da će o prigovoru na prošlogodišnju odluku tužioca Dejvida Švendimena da se prekinu istrage u ovom slučaju odlučiti kada za to dođe vreme.

"Što se tiče prigovora MUP-a RS na odluku u vezi sa `tuzlanskom kolonom`, o tome će biti odlučeno kada taj prigovor dođe na red. Pre tog predmeta ima prigovora i na druge predmete, jer treba staviti svoj potpis da li nekoga abolirati od određenog krivičnog gonjenja ili nekome staviti na teret neko krivično delo ili zašto nemamo možda dovoljno dokaza", rekao je Barašin.

Barašin kaže da mu je MUP RS "nejasan" sa prijavom i izveštajem koji je nedavno podneo Tužilaštvu BiH protiv pet pripadnika Hrvatske vojske zbog sumnje da su počinili ratni zločin nad srpskim civilnim stanovništvom u Bosanskom Petrovcu, jer predmet već postoji u Tužilaštvu BiH i na njemu se aktivno radi.

"Reč je o komplikovanim i složenim predmetima. Ništa se ne može završiti za jedan dan, ni u onom trenutku kada nekome odgovara da se otvori istraga, donese naredba o sprovođenju istrage i podigne optužnica", rekao je Barašin za Alternativnu televiziju i dodao da podnošenje ovog izveštaja smatra kao podnošenje nekog novog dokaznog materijala.

On nije želio da komentariše ni predmet "Atif Dudaković", jer je to, kako je rekao, istražni predmet. Barašin nije hteo da odgovara da li ima dovoljno dokaza protiv ratnog komandanta Petog korpusa takozvane Armije BiH, dodavši da će "javnost biti blagovremeno obaviještena".

2024 © - Vesti online