Subota 06.11.2010.
18:08

Tadić u Vukovaru izneo stav Srbije

Govorio u ime Srbije: Boris Tadić

U Tadićevom kabinetu naglašavaju da je sve što je on rekao u Vukovaru, Ovčari i Paulin Dvoru zvaničan stav - stav države Srbije.

"Deo hrvatske javnosti, za razliku od zvaničnog Zagreba, nastoji da minimizira značaj Tadićeve posete Ovčari kod Vukovara i da relativizuje njegovo izvinjenje", ocenjuju u Tadićevom kabinetu povodom reagovanja u hrvatskoj javnosti na posetu Tadića Hrvatskoj.

Deo, uglavnom neslužbene, hrvatske javnosti nastoji da minimizira značaj Tadićeve posete Ovčari kod Vukovara i da relativizuje njegovo izvinjenje, tumačenjima da je reč o ličnom stavu Borisa Tadića.

Sa takvim tumačenjima su još pre posete istupili funkcioneri Hrvatske stranke prava (HSP), čije pristalice su Tadića u Vukovaru dočekale sa kontradiktornim zahtevima na transparentima, poput "Izvinjenje, a ne žaljenje" i "Pardon nije dovoljno".

"Tadić dolazi neslužbeno, dakle svi gestovi i svi stavovi Borisa Tadića su isključivo privatni, znači oni nemaju snagu službene politike", izjavio je funkcioner HSP-a Petar Macut, a potom su takve teze iznete u emisijama Hrvatske televizije i TV Nove.

Macut je, takođe, rekao da će predsednik Srbije, ukoliko se i izvini, po povratku u Beograd reći da je to njegov lični stav, a ne stav zvaničnog Beograda.

2024 © - Vesti online