Petak 05.11.2010.
18:06
Vestionline

Kamenovane džamije u Crnoj Gori

Prema pisanju podgoričke "Pobjede", istraga o ovom novom incidentu je u toku i za počiniocima se traga. Glavni imam Islamske zajednice za Boku i Budvu, Adem Emrović, kazao je da su na ulazna vrata bačene cigle i crepovi, kao i da su vernici ispred obekta zatekli šut i krhotine.

Tivat
 


Zbog prošlonedeljnog incidenta policija je, kako je ranije saopšteno, uhapsila dve osobe i protiv njih su podnete krivične prijave. Prošlonedeljni incident je naišao na žestolu osudu javnosti. Povodom najnovijeg incidenta oglasio se Savet muslimanskog naroda Crne Gore zatraživši da se zaustavi, kako se ocenjuje, hajka na muslimane u Tivtu i da se otkriju i najstrože kazne počinoci tih nedela.


"Zgroženi da se u takozvanom multikulturalnom i multikonfensionalnom Tivtu u dva navrata dešava izliv nacionalne i verske mržnje prema Muslimanima izražavamo revolt i zahtevamo od nadležnih organa da pronađu krivce", navodi se u saopštenju.


Oni postavljaju pitanje gradonačelniku Draganu Kankarašu da li se muslimani u ovom gradu mogu osećati slobodnim ili bi, kako se navodi, uskoro trebalo očekivati napade i na njihova privatna vlasništva.

2024 © - Vesti online