Četvrtak 04.11.2010.
22:14
Vestionline

Đoković u četvrtfinalu Bazela

Đoković, koji brani titulu u Bazelu, pobedio je večeras u osmini finala 41. tenisera sveta Finca Jarka Nieminena rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 7:6. Meč je trajao skoro dva sata. Ovo je bio četvrti međusobni duel srpskog i finskog tenisera, a treći trijumf Đokovića.

Srbin će u četvrtfinalu igrati protiv Holanđanina Robina Hasea, koji se trenutno nalazi na 66. mestu ATP liste. Srpski i holandski teniser odigrali su samo jedan međusobni duel u karijeri, a pobedio je Đoković.

Viktor Troicki igraće protiv Francuza Rišara Gaskea u četvrtfinalu ATP turnira u Bazelu. Troicki je obezbedio plasman u četvrtfinale, pošto mu je rancuz Pol Anri Matije predao meč osmine finala bez borbe zbog povrede.

Gaskea je savladao Nemca Tomasa Kamkea 6:4, 7:5. Francuz je trenutno na 27. mestu ATP liste, ali nikada u karijeri nije igrao protiv Troickog.

Zimonjić i Nestor u četvrtfinalu dublova

 

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se u četvrtfinale u konkurenciji dublova na ATP turniru u Bazelu svladavši večeras u prvom kolu hrvatsko-nemački par Marin Čilić/Kristofer Kas sa 2:0 u setovima - 6:1, 6:4. 

 

Zimonjić i Nestor će u meču za polufinale igrati protiv Andreja Golubjeva iz Kazahstana i Denisa Istjomina iz Uzbekistana, koji su pobedili Švajcarski par Iv Alegro/Marko Kjudineli sa 4:6, 6:4, 10:4.

2024 © - Vesti online