Četvrtak 04.11.2010.
13:17
Tanjug

Akcija "Kraba": Uhapšeno još 5 lekara

Sve više "belih mantila u lisicama"

Kako je Tanjugu rekao direktor Uprave policije Milorad Veljović, reč je o nastavku hapšenja u okviru akcije "Kraba", a uhapšeni su Jasmina Gutović i Vladan Jovanović iz Farmaceutske kompanije "Merk".

Uhapšeno je, dodao je on, i petoro lekara: dr Borislava Nikolin internista onkolog u Institutu za onkologiju iz Sremske Kamenice, dr Aleksandar Dagović iz Kliničkog centra Kragujevac, načelnik Odeljenja za hemoterapije iz Kliničkog scentra u Nišu, zatim dr Stojan Radić, načelnik Klinike za onkologiju, dr Milan Marković internista onkolog iz KBC Bežaniijska Kosa, kao i dr Zoran Andrić internista onkolog.


Veljović je objasnio da je pet lekara uhapšeno pod sumnjom da su od zaposlenih u Farmaceutskoj kući "Mark" tokom 2008. i 2009. godine zahtevali mito u iznosu od preko dva miliona dinara da bi povećali promet citostatika "erbituks" koji proizvodi ta firma.

U policijskoj akciji "Kraba" pre nekoliko meseci je uhapšen je, između ostalih, direktor Instituta za onkologiju u Beogradu Nenad Borojević, a pre njega i manekenka Katarina Rebrača, njena majka i još nekoliko njenih saradnica iz humanitarnog fonda koji nosi njeno ime.

2024 © - Vesti online