Četvrtak 04.11.2010.
11:06
Tanjug

Masovna grobnica otkrivena kod Akapulka

Još uvek se ne zna pouzdano da li su otkriveni leševi tela turista iz susedne meksičke države Mičoakan koji su oteti 30. septembra tokom posete Akapulku, izjavio je sinoć šef policije države Guerero Fernando Monreal, prenela je agencija AP.

Opasna turistička destinacija - Meksiko


Policija je počela da kopa juče ujutro pošto su primili anoniman telefonski poziv da su dva tela zakopana na praznom placu.


Nekoliko sati kasnije pojavio se video snimak na Jutjubu dvojice muškaraca sa zavezanim ruka na leđima kako odgovaraju na pitanja ispitivača iza kamere i navode da su oni ubili Mačoakance i da su ih zakopali nedaleko.


Tela dvojice sa video snimka su pronađena na vrhu masovne grobnice sa porukom koja je ostavljena među njihovim telima "ljude koje su ubili, ovde su sahranjeni", a u potpisu su malopoznata narko grupa "Nezavisni kartel Akapulka".

Istraga tek na početku


Naoružana banda otela je 22 turista u Akapulku dok su tražili hotel u kojem je trebalo da odsednu.


Meksičko letovalište Akapulko je popularna turistička destinacija, ali i mesto žestokih sukoba narko kartela.


Očevici su tada potvrdili da su otmičari vozili automobile sa registarskim tablicama meksičke države Mičoakana, gde se nalazi moćna baza narko kartela "La Familia Mičoakana" koji deluje na meksičkoj obali Tihog okeana.

2024 © - Vesti online