Sreda 03.11.2010.
17:15
Tanjug

Pančevo dodelio stan dvostrukom prvaku sveta

Pored gradonačelnice, Biteviću i njegovom treneru Predragu Stojadinovu na velikom uspehu su čestitali predsednik Skupštine grada Pančeva Tigran Kiš i član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu Nikola Damnjanović.

Slobodan Bitević
 

Na prvenstvu sveta koje je održano u Beogradu Bitević je osvojio zlatne medalje u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. 

"Pančevo je opredeljeno da sistematski podržava i ulaže u razvoj sporta, a zahvaljujući Slobodanu, Nađi Higl i Stojadinovu, i nadam se i ostalim mladim ljudima koji će krenuti njihovim stopama, postaje sinonim za sport. Na nama je da svaki veliki trud prepoznamo, podržimo i nagradimo, jer samo zajedničkim trudom i ulaganjem možemo da kreiramo imidž našeg grada, kao grada sporta. Velika je čast i veliki ponos biti gradonačelnica grada svetskih šampiona. Slobodan nam je priredio veliku radost i u njegov uspeh nismo ni sumnjali", rekla je Martinović.

Damjanović je rekao da će Pančevo nastavitio sistematski da ulaže u svoje sportiste.

"Pančevo pruža i nastaviće da pruža sistemsku podršku najboljim sportistima, a grad ima i budžetsku liniju za finansiranje vrhunskih sportista. Sa usvojenom strategijom za razvoj sporta, jasno je čvrsto opredeljenje da je sport jedan od strateških pravaca razvoja Pančeva", rekao je Damjanović.

Bitević je zahvalio na podršci koju je imao od grada u pripremama za prvenstvo sveta.

"Ja sada živim san koji sam imao sve ove godine ugledajući se na mog trenera Stojadinova, koji mi je neizmerno pomogao i kao trener i kao prijatelj. Trudio sam se da ispoštujem sve što mi je rekao i rezultat je tu. Želim da se zahvalim na velikoj pomoći grada i srećan sam što sam uspeo da opravdam poverenje. Sva ta pomoć i stan na kome se neizmerno zahvaljujem pomoći će mi da se potpuno posvetim sportu i fakultetu", rekao je Bitević.


Gradska Komisija za raspodelu stanova ima zadatak da do 31. decembra dodeli stan dvostrukom prvaku sveta iz Pančeva.

2024 © - Vesti online