Sreda 03.11.2010.
04:44
Tanjug

Nikolić: Sindikati predugo u rukama vlasti

"Kada sindikati izađu na ulice, tamo nije mesto političarima. Vlast u Srbiji bi trebalo da zabrine pojava da su naši sindikati predugo bili u rukama vlasti", rekao je Nikolić u intervjuu sutrašnjoj "Politici, naglasivši da SNS ne "gura" sindikate.

Kada sindikati izađu na ulice, tamo nije mesto političarima


"Te ljude uopšte ne poznajem. I dok ja vodim SNS, on na taj način neće da sarađuje sa sindikatima. Može da podrži njihove zahteve, ali da ih predvodi ili koristi kao predvodnike - neće", poručio je Nikolić.


Posle potpisivanja, prošle nedelje u Sankt Peterburgu, sporazuma SNS sa vladajućom Jedinstvenom Rusijom Vladimira Putina, Nikolić je rekao da Ruska Federacija sada zna da odnosi sa Srbijom ne mogu biti ugroženi, pošto se u budućoj vladi SNS neće naći stranka koja će biti protiv saradnje sa njom, kao što ne može da se nađe stranka koja je protiv saradnje sa EU, jer bez ta dva faktora ne može da se zamisli život u Srbiji.


"Mislim da smo mi tim sporazumom podigli odnose Srbije i Rusije, jer ni ova vlast, pod pritiskom da je najveća opoziciona stranka potpisala sporazum sa Rusijom, više ne sme da ugrozi odnose sa Rusijom", kazao je lider SNS.


Nikolić je dodao da je zadatak SNS da ubedi i jedne i druge da ih ne vidimo kao alternative, nego kao strane sveta svrstane u organizacije koje mogu da pomognu Srbiji.


On je najavio da će do nedelje biti potpisana "jedna vrsta sporazuma" sa Novom Srbijom, jer još ne prave koalicioni sporazum.


"Sada ćemo da napravimo sporazum o tome kako jedni druge procenjujemo. To će biti naše obavezivanje prema strankama koje sa nama žele da sarađuju da ih nećemo izneveriti i da ćemo da ispunimo obećano, možda i više nego što bi oni očekivali ovog časa", rekao je Nikolić.


On je dodao da u poslednje vreme zapaža nešto bolju komunikaciju između DSS-a i SNS-a i da mu se čini da je DSS shvatio da je napad na SNS greška i da je dobro što im iz SNS nisu previše odgovarali na napade.

2024 © - Vesti online