Utorak 02.11.2010.
16:50
Vestionline

Stanojević: Hrabro do prve pobede!

"Spremni dočekujemo sutrašnju utakmicu, u kojoj ćemo imati priliku da zabeležimo prvu pobedu u Ligi šampiona. Uprava kluba nam nije nametnula imperativ pobede, ali imaćemo pun stadion, igraćemo u ofanzivnom stilu i razmišljaćemo samo o pobedi", izjavio je Stanojević na konferenciji za novinare u Beogradu.

U prošlom kolu grupe H portugalska ekipa je na svom terenu slavila sa 2:0 protiv "crno-belih".

"Očekujem težu utakmicu nego tamo, jer mi sutra moramo da rizikujemo, a oni se odlično transformišu iz odbrane u napad. Igraćemo hrabro i mnogo, mnogo ofanzivnije nego u Bragi", istakao je trener Partizana i rekao da bi bio zadovoljan i pobedom od 1:0.

Stanojević je dodao da je svestan da i navijači i javnost traže pobedu od njegove ekipe.

"Drago mi je da ljudi veruju u nas. U dosadašnjem toku Lige šampiona igrali smo egal protiv svih ekipa. Čim neko očekuje nešto od vas, znači da ste se u prošlosti već pokazali", zaključio je Stanojević.

Kapiten "crno-belih" Mladen Krstajić rekao je da je ekipa svesna šanse koja joj se pruža protiv Brage.

"Očekuje nas težak meč. U poslednje vreme smo podigli formu, igramo bolje i brže. I u Bragi smo ostavili dobar utisak, iako smo tada izgubili. Nadam se da ćemo sutra doći do pobede uz pun stadion. Igrači su svesni šta se sve očekuje od njih. Moramo da budemo obazrivi u defanzivi, mirni i skoncentrisati. Svaki igrač mora da se stavi u svrhu ekipe", izjavio je Krstajić.

Iskusni Saša Ilić veruje da bi pobeda u Ligi šampiona, u duelu sa Bragom, bila istorijska.

''Zabeležili bismo prva tri istorijska boda u LŠ i širom otvorili vrata proleća u Evropi. Imamo šansu da ostvarimo san, a ja kažem u svoje i u ime mojih saigrača, da ćemo ostaviti srce na terenu'. Uzdamo se i u ''Grobare''. Da navijanje u najmanju ruku bude kao protiv Arsenala. Mora da grmi sve, jer Braga prvi put igra u LŠ. Ne verujem da su njihovi igrači do sada imali prilike osete takvu atmosferu. Mi ne smemo da jurnemo u napad, jer Portugalci imaju ekstremno brze fudbalere i kontre. Moramo da budemo pametni i strpljivi'', zaključio je zamenik kapitena Partizana.

Za razliku od Saše Ilića, Milan Smiljanić smatra da Bragu treba slomiti odmah na startu.

"Krenućemo furiozno, kao protiv Arsenala. Probacćemo da damo gol u prvih 15 minuta. Iskoristićemo ''uragansku'' podršku sa tribina i probati da damo taj rani gol'', rekao je ''Lola''.

Utakmica četvrtog kola grupe H Partizan - Braga igra se sutra od 20.45 na stadionu u Humskoj. U drugoj sutrašnjoj utakmici u Donjecku se sastaju Šahtjor i Arsenal.

2024 © - Vesti online