Utorak 02.11.2010.
15:23

Skače sa mosta zbog sudske odluke


Brankov most
 


"Da ovo ne bude dovoljno zlo postarali su se pravosudni organi jer su istom presudom Radetu Kneževiću stavljeni na teret i materijalni troškovi uklanjanja asfaltnog sloja iz pomenute ulice u visini od 26.000 evra plus 2.500 evra sudskih troškova. Na osnovu toga će sudski izvršitelji u sredu, 03. Novembra 2010. u 11.00 sati popisati i staviti na licitaciju svu ličnu imovinu Radeta Kneževića i njegove porodice u Beogradskoj ulici u Vrčinu posle čega će moći samo da se upišu u socijalne slučajeve.


Knežević će, kako je najavljeno, skočiti u Savu u 12 sati.

Saopšteno je da se „na ovaj način urušava godinama stican autoritet Udruženja građana ’Složno za Vrčin’ čiji je osnivač i predsednik Rade Knežević, koje je, po ukidanju Mesne zajednice, preuzelo odgovornost za javno zastupanje interesa Vrčina“.
 

Udruženje navodi da su bez rezultata ostali "svi napori da na ovu sumanutu sudsku odluku reaguju državni organi, počevši od GO Grocka, preko grada Beograda, resornih Ministarstava, Vlade i Predsednika, kao i Kasacioni sud“.

Rade Knežević, penzioner i novinar (osnivač i izdavač Vrčinskog glasnika) je star 50 godina, oženjen i otac 3 sina. Jedan je od najuglednijih stanovnika Vrčina, inicijator i organizator brojnih aktivnosti u poslednjih pet godina koje su znatno podigle kvalitet života i homogenost stanovništva u Vrčinu, navodi se u saopštenju.


Na ovaj protesni čin udruženje građana "Složno za Vrčin“ će pozvati "svečanim“ pozivnicama predstavnike GO Grocka, Grada Beograda i gradonačelnika Dragana Đilasa, Vlade Srbije i Predsedništva, kancelarije EU u Beogradu, Predsednika Kasacionog suda, nevladinog sektora i druge...

2024 © - Vesti online