Utorak 02.11.2010.
20:15
Tanjug

Karići tužili tužioca koji im oduzima imovinu

Beli "ferari" završio u depou MUP-a

Krivična prijava protiv Jovanovićeve podneta zbog krivičnog dela kršenje zakona od strane sudije ili javnog tužioca, rekao je Tanjugu jedan od branilaca Karićevih advokat Milorad Panjević. Prema njegovim rečima prijava je podneta istom Tužilaštvu u kom je zaposlena Jovanovićeva, kao nadležnom.

U saopštenju dostavljenom medijma advokati Karićevih -Panjević, Vera Čabarkapa i Vladimir M. Cvijan navode da je tužilac Mirjana Jovanović "zloupotrebila procesna ovlašćenja i svesno se stavila u službu interesa vladajućih političkih struktura".

Advokati smatraju da su, kako navode, sva postupanja reformisanih pravosudnih organa protiv ustava, zakona i evrospkih standarda i najavljuju da će preduzeti sve pravne mere "protiv bahatog i politički motivisanog postupanja predstavnika državnih organa".

Jovanović postupa u procesu protiv Bogoljuba i Sretena Karića protiv kojih je 17. septembra podignuta optužnice za malverzacije u "Mobtelu" zbog sumnje da su sa saradnicima oštetili tu kompaniju i državu za više desetina miliona evra. Ona takođe zastupa tužilaštvo i u postupku za privremeno oduzimanje imovine od Sretena Karića i njegovih srodnika.

2024 © - Vesti online