Utorak 02.11.2010.
09:47
Vestionline, Tanjug

Četvrta pobeda odbojkašica u Tokiju

Narednu utakmicu, koja odlučuje o prvom mestu u grupi, najbolje srpske odbojkašice koje su već obezbedile plasman u četvrtfinalnu fazu takmičenja, igraju sutra protiv domaćina Japana. 

Lakši trening protiv Alžira

Selektor Terzić je na meču probao veliki broj opcija u odbrani i napadu i šansu je pružio svim igračicama, ali manje onim koji su izneli sav teret i imali najveću minutažu u prethodna tri meča. Najviše poena imale su Sanja Malagurski i Dragana Marinković (po 10). 

Današnja utakmica bila je u nekim situacijama teža nego što smo očekivali i mislim da je tako bolje za nas, rekao je posle pobede nad Alžirom selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić.


"Alžirke su odigrale dosta pristojno u odnosu na neka naša očekivanja. Zbog toga smo imali možda malo bolji trening nego što smo predviđali. U svakom slučaju zadovoljan sam rezultatom, donekle i igrom bez obzira što su po mojoj proceni naše devojke pružile eventualno 50 odsto svojih mogućnosti", naglasio je Terzić.


Selektor našeg nacionalnog tima izrazio je zabrinutost zbog činjenice da naš jutrošnji rival nije zahtevao veću angažovanost.

"Od utakmice sa Peruom nismo imali jaču utakmicu. Bojim se da nam se to ne olupa o glavu, jer nama je sada potrebna malo veća doza adrenalina na terenu. Nadam se, ipak, da će sutra biti sve u redu", zaključio je Terzić.

Kapiten reprezentacije Srbije Jelena Nikolić složila se sa Terzićem da je Alžir pružio jači otpor nego što se očekivali.

"Bilo bi bez veze da dva dana nismo igrale pravu odbojku. Nismo ni danas pružile nešto posebno, ali dobar otpor Alžirki iskoristile samo za malo jači trening. što se sutrašnje utakmice tiče, nama je nebitno ko je protivnik. Važno nam je samo da prenesemo maksimalan broj bodova u narednu rundu. Zbog toga očekujem da ćemo sutra igrati znatno bolje nego prethodnih dana", poručila je Nikolić.

"Današnji meč je bio samo priprema za Japan. Svi smo okrenuti tom meču, jer on nam je prioritet. Alžir ni u jednom momentu nismo podcenile, ali igrale smo možda malo opuštenije. Pobeda je, ipak, najvažnija", prokomentarisala je Jovana Brakočević.

Debitant na svetskom prvenstvu i, uz Sanju Malagurski naš najefikasniji igrač danas Dragana Marinković pravu igru srpske reprezentacije očekuje narednih dana:

"S obzirom da sam danas debitovala bila sam malo uzbuđena. Ali, pošto je Alžir objektivno najslabiji u ovoj grupi prevelike treme nije bilo. Sada Dolazi Japan, a nakon toga i drugi deo šampionata na koji gledam sa optimizmom. Jer, mislim da će naša snaga doći do izražaja tek u duelu sa jačim rivalima", kazala je Marinković.

Čestitajući pobedu Srpkinjama selektor alžirske reprezentacije Ikeđi Mulud je istakao veliku individualnu razliku među odbojkašicama dva tima.

"Osim toga moje igračice nemaju ni iskustva kao srpske, a neravnopravne su i fizički. Vidi se da nam je potrebno dosta rada, a u ovom trenutku samo želim da u narednom meču pružimo još bolju igru nego što je to bio slučaj danas", zaključio je selektor alžirskog nacionalnog tima.

2024 © - Vesti online