Utorak 02.11.2010.
08:50
Press

Grejanje skuplje 30 odsto

Na ovu nepopularnu meru grad se odlučio zbog velikog rasta cene gasa.

Za stan od 50 km treba izdvojiti 1.000 dinara više: Mačori nemaju tu brigu, samo da je toplo...

Kako je saopšteno iz Skupštine grada, cena od 77,48 dinara po kvadratnom metru (bez PDV-a) napravljena je na osnovu cene gasa od 35 dinara, što je manje od 38 dinara, koliko „Beogradske elektrane" trenutno plaćaju ovaj energent.

Inače, grad je pozvao Vladu Srbije da smanji trenutnu cenu gasa do nivoa takozvane nulte cene, odnosno cene koja je dovoljna za pokrivanje svih realnih troškova koje „Srbijagas" ima.

Kako su istakli, u sadašnjem vremenu je nekorektno da ''Srbijagas" zarađuje na gasu koji isporučuje toplanama, jer se na taj način dodatno ekonomski opterećuju svi koji koriste uslugu centralnog grejanja. Poslednji put grejanje je poskupelo 1. januara 2009. godine, a od tada je cena gasa skočila za 50 odsto.

- Umesto očekivanih odluka Vlade, ''Beogradskim elektranama" su, iz meseca u mesec, stizali sve veći računi za gas. Da takva odluka nije doneta, ''Beogradske elektrane" bi za nekoliko meseci uvećale već ionako veliki minus na svom računu, što bi za posledicu imalo ugrožavanje redovnog grejanja građana Beograda - saopšteno je iz Gradske uprave.

2024 © - Vesti online