Ponedeljak 01.11.2010.
23:07
Tanjug

Još 9 godina robije za ratni zločin

Na 20 godina robije dodato još devet

Vujanović je u septembru pravosnažnom presudom Apelacionog suda u Beogradu osuđen na 20 godina zatvora zbog učešća u ubistvu oko 200 hrvatskih zarobljenika na poljoprivrednom dobru Ovčara, kod Vukovara, i nalazi se na izdržavanju kazne.


On i tužilaštvo za ratne zločine imaju pravo da podnesu žalbu na današnju presudu u roku od 15 dana od prijema pisanog otpravka.


Sud je utvrdio da je Vujanović izvršio ratni zločin nad civilnim stanovništvom usmtrivši četiri i teško ranivši jednu osobu, navela je predsednik sud sudskog veća Snežana Nikolić-Garotić obrazlažući presudu.


Optužnica tereti Vujanovića da je 14. septembra 1991. počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva u podrumu kuće porodice Sever, kada je, zajedno sa naoružanim muškarcem, usmrtio četiri lica i teško povredio jednu ženu.


Kako se navodi u optužnici, Vujanović je sa više hitaca iz vatrenog oružja lišio života Ivana Severa i Adama Luketića, dok su Ruža Luketić i Marija Kotreba podlegle povredama od rasprsnutih delova bombe koju je bacilo NN lice.


Tom prilikom, Blaženka Sever je zadobila teške telesne povrede.

2024 © - Vesti online