Utorak 02.11.2010.
13:24
Vestionline

Žene ispred ogledala provode pet dana godišnje

Naučnici su nakon najnovijeg istraživanja došli do zaključka da žene provode čak pet dana godišnje uređujući se ispred ogledala. Tako žene iz Velike Britanije godišnje potroše toliku količinu ruža da bi bez problema mogle povući liniju od Londona do Njujorka.

Osim ruža, za dobar make-up potrebna je i maskara, kojom žene u Velikoj Britaniji naprave godišnje čak 16 miliona poteza.

Gotovo polovina žena smatra da ne bi mogle izaći iz kuće ne našminkane, a nešto manji deo spreman je srezati i količinu novca za hranu, samo da ima dovoljno za šminku, koju smatraju toliko bitnom da ni recesija nije uspela da smanji njenu kupovinu.

Kejt Džejms, koja je i intervjuisala žene za ovo istraživanje, tvrdi: 'Sasvim je nebitno radi li se o nanošenju ruža pre zabave ili nove kreme za telo nakon izlaganja suncu, ono što je bitno je to da kozmetika pomaže ženama da se bolje osećaju u vlastitoj koži.'

Naučnici tvrde da su savremene žene doslovce lude za šminkom, a iako imaju veće prihode nego pre, prvo se dobro informišu o kvalitetu i ceni pre kupovine.

2024 © - Vesti online