Ponedeljak 01.11.2010.
10:21 >> 19:05h
Vestionline

Novi postupak protiv Džombe!

Alfa i omega Hajduka iz Kule Nikola Džomba

U prvom poluvremena ekipu Hajduka je sa klupe predvodio šef stručnog štaba Dragoljub Bekvalac, ali je njemu u poluvremenu pozlilo, pa ga je na klupi zamenio Džomba.

Prema rečima generalnog sekretara Zajednice klubova Super lige Miodraga Jankovića, od Džombe će biti zatraženo da dostavi izjavu i objasni zbog čega je vodio ekipu, iako na to nije imao pravo.

Džombi je, inače, 23. oktobra istekla šestomesečna kazna izrečena zbog vređanja rukovodstva Fudbalskog saveza Srbije.

Disciplinski postupak biće pokrenut i protiv Hajduka, zbog toga što je odredio neuobičajeno visoke cene ulaznica za utakmicu protiv Crvene zvezde. Hajduk je najvijačima "crveno-belih" prodavao ulaznice po ceni od 1.000 dinara, iako je prema propisima mogao da odredi samo dvostruko veću cenu od uobičajene, što bi iznosilo oko 600 dinara.

Džomba je uspešno predvodio sa klupe Hajduk u drugom poluvremenu meča u Kuli, koji je domaći tim dobio protiv Zvezde 2:0 (1:0), a predsednik kluba je ne računajući na pokretanje postupka, izjavio je da će posle Crvene zvezde "skalp" u domaćem šampionatu skinuti i šampionu Srbije Partizanu.

"Izgleda da je Zvezdina sudbina da gubi od mene kada sam na klupi. Sledeći je Partizan, samo da me fudbalska zajednica opet ne suspenduje i pobedićemo i crno-bele. što se organizacije meča tiče, sve je bilo u najboljem redu. Nije bilo nikakvog problema s kartama. Uprava Zvezde nije želela da kupi ulaznice za svoje navijače. Da su hteli, dobili bi karte pre nekoliko dana po ceni od 400 dinara. Oni nisu želeli to da učine, a mi smo odredili cene koje smo morali i koje je aminovao komesar za takmičenje Superlige. A na uvrede Zvezdinih navijača sam navikao, ali nisu svesni da one samo dodatno motivišu moje igrače", izjavio je Džomba.
 

2024 © - Vesti online