Nedelja 31.10.2010.
22:11
Mondo, Vestionline

Uhapsićemo sve koje Srbija traži

"Mi smo potpuno rešeni da sve aktivnosti provedemo do kraja, a to znači da svi koji se nalaze na poternicama, a na koje se odnosi sporazum o izručenju između Srbije i Crne Gore, budu lišeni slobode ukoliko se nađu na crnogorskoj teritioriji", kazao je Brajović novinarima na Cetinju.

Ivan Brajović

Brajović je ponovio da je po srpskim poternicama do sada uhapšeno šest osoba i da policija prati još nekoliko osoba.

"Primjenjuju se sve mere praćenja i nadzora ", kazao je ministar unutrašnjih poslova i dodao da je u stalnoj kolmunikaciji sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem. Saradnju Crne Gore i Srbije u borbi protiv organizovanog kriminala pozdravio je predsednik crnogorske skupštine Ranko Krivokapić, koji od države očekuje "da pokaže snagu i odlučnost u borbi sa organizovanim kriminalom".

"Posebno me raduje saradnja sa Srbijom da bi oni elementi koji su bili politizovani i pokušavali se predstaviti kao slabost Crne Gore, bili otklonjeni", kazao je Krivokapić novinarima.

On je ocenio da u Crnoj Gori "postoji politička volja za sukob sa organizovanim kriminalom i za saradnju sa Srbijom na tom polju". Poteri crnogorske policije umakla su tri člana klana Darka Šarića za kojima Srbija traga zbog šverca kokaina. Policija je objavila javnu potragu za Goranom Sokovićem, Draškom Vukovićem i Dejanom Šekularcem.

Od Šarićevih saradnika uhapšen je Boris Laban koji je u ekstradicionom pritvoru u Bijelom Polju.

2024 © - Vesti online