Nedelja 31.10.2010.
09:23
Vestionline

Treća pobeda Srbije u Japanu

Utakmicu, koja je igrana u okviru Grupe A, u dvorani Jojogi posmatralo je 1.600 gledalaca.

Peru se, posle Kostarike i Poljske, pokazao kao opasan rival i meč je dobijen mnogo teže nego što to konačni rezultat pokazuje. Istina, nije se, kao u prethodnim susretima protiv istog rivala, igralo pet setova, ali bilo je potrebno mnogo snage, koncentracije i žestoke borbe da bi se dobio, možda i najvažniji meč u A grupi

U prvom setu Srbija je slavila posle bolje igre u finišu seta. U drugom, na terenu je postojao samo jedan tim - Peru. Od početka do kraja seta, Peruanke su uvećavale prednost i izjednačile na 1:1. U trećem setu, vodila se velika borba poena za poen sve do rezultata 17:17. Tada je na servis liniju stala Stefana Veljković i Srbija je zahvaljujući dobrim servisima, ali i bloku i igri u odbrani, uspela da dođe do četiri poena viška. Tu prednost je i sačuvala za vođstvo od 2:1 u setovima.

U četvrtom setu se vodila ponovo izjednačena borba, uz rezultatsku klackalicu do vođstva Perua od 13:12. Od tog trenutka izabranice Zora Terzića preuzele su inicijativu, povele sa 16:13 i sigurnom igrom privele set i meč kraju.

U ponedeljak je na SP u Japanu slobodan dan. Srbija će u 4. kolu A grupe igrati protiv Alžira, u utorak od 05,00 časova po našem vremenu.

U drugom meču naše grupe Poljska je sa 3:0 dobila Kostartiku, dok se kasnije sastaju Japan i Alžir.

2024 © - Vesti online