Nedelja 31.10.2010.
08:00
Vestionline

Nećemo ljudsko meso, dajte šargarepu!

Restoran "Filme" je nedavno putem svoje stranice pozvao ljude da doniraju delove tela. To je uzburkalo građane Berlina, te su političari oštro osudili i sam pokušaj otvaranja kanibalskog restorana.

Sve do nedavno nije bila poznata ni lokacija otvaranja kanibalskog restorana, no kada je zasjala reklama "Filme", svi su znali da je sva priča o služenju ljudskog mesa bila itekako neslana šala.

Naime, "Filme" je vegetarijanski restoran, a odvratnim reklamama i pozivanjem na doniranje organa vlasnici su želeli da skrenu pažnju na sve loše što sa sobom nosi konzumacija mesa.

Portparol nemačkog Društva vegetarijanaca (VEBU) Sebastian Zoš je istakao kako je kampanja imala za cilj upozoriti na posledice jedenja mesa.

"U današnje vreme niko ne misli na posledice konzumiranja mesa širom sveta. Upravo zbog toga bila je neophodna jedna ovakva kreativna kampanja", kazao je Zoš, prenose strani mediji.

Na internet-stranici kompanije, gde je donedavno stajalo da se traže donori ljudskih delova tela, sada se nalazi saopštenje kojim se osuđuju oni koju konzumiraju meso.

"Jedenje ljudskog mesa je veliki problem. Niko ne postavlja pitanje od čega je meso koje se svakodnevno konzumira, pod kojim okolnostima je proizvedeno i kakve posledice ima na naš okolinu", navodi se u između ostalog saopštenju.

Takođe, navodi se kako je konzumiranje životinjskog mesa isto što i konzumiranje ljudskog, te se pozivaju svi da postanu vegetarijanci i pomognu Zemlji.

"Industrija stočarstva stvara više stakleničkih plinova nego celi sektor transporta", kazao je Zoš, dodavši da bi se i potrošnja vode mogla uveliko smanjiti ukoliko bi ljudi postali vegetarijanci.

2024 © - Vesti online