Subota 30.10.2010.
11:33
Vestionline

Rambo traži Brazilca po meri Zvezde

Rambo ispred Severa

Vladanu Lukiću i njegovim crveno-belim saradnicima, kao i armiji navijača Zvezde, jasno je da bez igrača ovakvog kalibra ekipa ne može da napreduje, a to se najbolje videlo na "večitom derbiju“ u kojem je tim Aleksandra Kristića bezidejno tražio rešenja da probije odbranu Partizana.

U zemlji koja je najveći izvoznik fudbalera na svetu definitivno postoji bogat izbor igrača koji odgovraju potrebama Zvezde, štaviše, neka imena su već u opticaju, međutim, potrebno je da se neke kockice slože, pa da se transfer realizuje.

Osnovno pitanje je visina obeštećenja, jer za kvalitetnog igrača pod ugovorom, a da nije u poznim godinma, treba izdvojiti između dva i tri miliona evra. Inače, cene u Brazilu su skočile, kao i plate, pa tako u proseku kvalitetniji igrači po sezoni zarađuju oko 200.000 evra, pa i ne žude za Veropom kao nekada.

Jedna od varijanti je i Afrika. Zvezda ima pozitivna iskustva sa Isahom, i posebno sa Li Adijem, tako da nije isklučeno da još neki igrač u januaru stigne na "Marakanu“ sa crnog kontinenta. Jer, procena je da su Zvezdi potrebna pojačanja u svakoj liniji tima, ne samo u vezi. Dakle, očekuje se da će crveno-beli u predstojećem prelaznom roku dovesti maksimum tri igrača. U tom cilju podršku Zvezdi mogao bi da pruži generalni sponzor "Gaspromnjeft“, a uz to, klub iz Ljutice Bogdana pokušaće i da zaradi neki dinar prodajom nekog od igrača i taj novac iskoriste za nadgradnju sastava.

Prvi na listi je Pavle Ninkov, mada u Zvezdi moraju da vode računa i o broju stranaca, kojih je za sada četvorica (Adi, Isah, Savio, Kadu). Prema tome, nije isklučeno da jedan od njih, možda i dvojica već u januaru napuste klub.  

2024 © - Vesti online