Petak 29.10.2010.
19:14
Vestionline

Valentini: Želimo dobre odnose sa FSS

"Uopšte nismo zabrinuti zbog toga što ćemo protiv Srbije igrati u Beogradu u prisustvu navijača. Posle onoga što se desilo u Đenovi 12. oktobra, više puta smo isticali da želimo da zadržimo dobre odnose sa Fudbalskim savezom Srbije, srpskim fudbalerima i navijačima", rekao je Valentini.

Utakmica grupe C kvalifikacija za EP 2012. između Italije i Srbije prekinuta je 12. oktobra u Đenovi posle samo šest minuta igre zbog nereda naših navijača. UEFA je ranije danas odlučila da meč registruje službenim rezultatom 3:0 za Italijane.


Reprezentacija Srbije kažnjena je sa dve utakmice igranja bez prisustva publike, s tim što je kazna za drugu utakmicu uslovna. Uslovnom kaznom od jedne utakmice igranja bez prisustva publike kažnjena je i Italija.

Valentini je odbacio optužbe da je za nerede na stadionu u Đenovi bila kriva i italijanska policija.

"Da je došlo do žešće reakcije policije, rizikovali bismo pravu katastrofu. Zbog toga je odlučeno da se ne prazni deo tribina sa srpskim navijačima", rekao je Valentini.

Navijači Srbije do kraja kvalifikacija za EP neće imati pravo da kupuju ulaznice za mečeve koje nacionalni tim igra u inostranstvu. Obe reprezentacije kažnjene su i novccano. Srbija će u kasu UEFA morati da uplati 120.000, dok će Italijani ostati bez 100.000 evra.

"Sačekaćemo da vidimo kako je obrazložena kazna, pa ćemo odlučiti da li ćemo se žaliti", rekao je Valentini.

2024 © - Vesti online