Petak 29.10.2010.
16:50
Vestionline

Pižon: Imamo šanse za EP

Nada umire poslednja - selektor Srbije Vladimir Petrović Pižon

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) odlučila je ranije danas da se prekinut meč registruje služenim rezultatom 3:0 za Italijom, dok je FS Srbije kažnjen sa 120.000 evra.

Reprezentacija Srbije kažnjena je sa dve utakmice igranja bez prisustva publike, s tim što je kazna za drugu utakmicu uslovna. Uslovnom kaznom od jedne utakmice igranja bez prisustva publike kažnjena je i reprezentacija Italije, koja će morati da plati i novčanu kaznu od 100.000 evra.

"U svakom slučaju, kako se pisalo u našoj štampi, nije loša odluka. Ipak, ja sam mislio da ćemo igrati ponovo utakmicu jer mislim da mi nismo bili krivi, Italijani su bili domaćini. Ali, šta je, tu je, opet ni ovo nije loše, igraćemo i dve utakmice pred našom publikom i mislim da se neke šanse otvaraju barem za drugo mesto", rekao je Petrović za "B92".

On je dodao da će čelnici FSS odlučiti o eventualnoj žalbi na kaznu UEFA-e.

"Nisam ja predsednik FSS. Neka Tomislav Karadžić o tome priča, ja više volim da pričam o sportskoj strani", dodao je selektor Srbije.

Naša selekcija se posle najnovije odluke UEFA-e nalazi na petom mestu na tabeli grupe C kvalifikacija za EP 2012. sa samo četiri boda, dok je Italija prva sa 10.

"Mislim da smo mi poznati po našem inatu, kada izgubimo i kada mislimo da je nepravedno, onda imamo i najviše šansi da napravimo dobar rezultat", rekao je Petrović.

2024 © - Vesti online