Petak 29.10.2010.
16:55
Srna

Izetbegović da progovori o stradanju Srba

Sarajevo
 


On je za "Fokus" istakao da je otkrivanje istine o stradanjima osnova za stvaranje normalnih odnosa među narodima u BiH.


"Svi funkiconeri iz javnog i političkog života, a pre svega Izetbegović, treba da počnu pričati o neodgovornim pojedincima iz bošnjačkog naroda koji su činili zločin nad Srbima i Hrvatima u BiH", rekao je Košarac.


On je dodao da je pitanje hoće li Izetbegović imati hrabrosti da kaže ko su nalogodavci ratnih zločina, a ko izvršioci, o kojim je sigurno mnogo znao budući da je tokom rata bio šef kabineta svog oca, bošnjačkog ratnog lidera Alije Izetbegovića.


Direktor Centra RS za istraživanje ratnih zločina Janko Velimirović rekao je da se od Bakira Izetbegovića očekuje da progovori o zločinima nad sarajevskim Srbima, jer je odmah posle izbora za bošnjačkog člana Predsedništva BiH rekao da će on lično voditi politiku "pružene ruke", te da će istinski raditi na poboljšanju saradnje s predstavnicima ostalih naroda u BiH.


"Neophodno je da se suočimo s prošlošću, ako želimo da gledamo u budućnost. Radi otkrivanja istine o ratnim dešavanjima potrebno je da Izetbegović progovori o svemu što zna, a mnogo toga zna, jer je bio blizak vrhu tadašnje vlasti", naveo je Velimirović.

2024 © - Vesti online