Petak 29.10.2010.
11:21
Vestionline, Blic.rs

Obradović: Naša publika je najkulturnija

Novak Đoković i Bogdan Obradović

Selektor teniske reprezentacije Francuske Gi Forže rekao je da očekuje "neprijateljski doček" u beogradskoj Areni gde će početkom decembra igrati finale Dejvis kupa protiv Srbije.


“U timu je izuzetna atmosfera, a tako je u celoj zemlji. Svi znaju da su naši navijači u tenisu najbolji i najkulturniji. To su potvrdili američki i češki selektor i svi timovi koji su dolazili u Srbiju. To mogu da tvrdim i ja, jer sam video mnogo navijača kada smo putovali na gostovanja, a zviždali su nam i u Slovačkoj, Hrvatskoj, gde god smo otišli. Kod nas toga nema”, rekao je Obradović za “Sport”.

On ističe da su Francuzi i Srbi prijatelji, što je važnije od drugih stvari.


“Nema potrebe da se plaše. Verovatno razmišljaju tako jer su poneseni utiscima iz nekog drugog sporta. U tenisu nema ničeg sličnog. Franucski narod i mi smo prijatelji, moji igrači i francuski igrači se druže, što potvrđuje saradnja Nenada Zimonjića i Ljodrde”, naglašava selektor muške teniske reprezentacije Srbije.


Selektor Forže je pre 25 godina igrao sa Francuzima u Beogradu. Bilo je to u "Pioniru“ i tada je atmosfera u hali bila fantastična. Baš kao što je uvek kada igraju najbolji srpski teniseri, tvrdi predsednik TSS-a Slobodan Boba Živojinović.


"Beogradska publika je predivna. Zna sve o tenisu i kao što poštuje svoje, isto tako poštuje i protivničke igrače. Navijačka strast je sasvim normalna, recite mi gde nije bučno kada se igra u Dejvis kupu? Međutim, nisam primetio da se protivniku zviždi uoči servisa ili u pauzi između poena, što je na nekim drugim mestima gotovo redovna pojava. Često se dešavalo da protivnički igrač bude nagrađen velikim aplauzom posle negog sjajnog poena, to je pravi manir beogradske publike. Nekad je atmosfera bila takva da sam se prosto pitao da li igramo kod kuće ili u gostima", kaže Živojinović.


Srbija dočekuje Francusku u borbi za čuvenu "salataru" u Beogradu, a mečevi se igraju od 3. do 5. decembra. 

2024 © - Vesti online