Petak 29.10.2010.
10:00
Vestionline

Srbija bez problema na startu SP

Odličan start srpskih odbojkašica

Izabranice Zorana Terzića nisu u ekipi iz Centralne Amerike imale dostojne rivalke, tako da su duel rešile samo za 66 minuta igre.

Raznovrsna igra u napadu, uz dobar servis i još bolji prijem, već u prvom setu nagovestili su epilog ovog meča. Početni entuzijazam Kostarikanki, zahvaljujući kojem su održavali rezultatsku ravnotežu samo do prvog tehničkog tajm auta, splasnuo je onog trenutka kada su srpske odbojkašice prebrodile početnu nervozu.

Razlika u kvalitetu dve reprezentacije uočavala se kako je utakmica odmicala, što je selektoru našeg nacionalnog tima Zoranu Terziću omogućilo da šansu pruži svim izbranicama kako bi u ranoj fazi osetile "miris" svetskog šampionata.

Na kraju ostvarena je laka i ubedljiva pobeda protiv nedoraslog rivala, čega je bio svestan i sam Terzić.

"Mi smo objektivno bolji od Kostarike i ovakav rezultat se i očekivao. Prvi pravi ispit imaćemo već sutra protiv Poljske, koja je jedna od najboljih ekipta na ovom prvenstvu. Biće to veoma teška utakmica posle koje ćemo realnije moći da sagledamo sopstvene vrednosti", rekao je Terzić.

Na pitanje novinara kako tumači veliku podršku japanskih navijača reprezentaciji Srbije, selektor našeg nacionalnog tima je odgovorio:

"Pre četiri godine na Svetskom prvenstvu u Japanu Srbija je napravila iznenađenje. Verovatno su navijači zapamtili naše tadašnje igre i zbog toga navijaju za nas. Ne treba. međutim, smetnuti uma da je njihova naklonost reprezentaciji Srbije vezana i za Jelenu Nikolić koja je igrala u Japanu", zaključio je Terzić.

Peru je u prvom meču naše grupe savladao Alžir sa 3:0 (25:16, 25:12, 25:18) a kasnije se sastaju Poljska i domaćin Japan. Naš tim u narednom kolu u Tokiju igra protiv Poljske. Meč je na programu u subotu od osam časova po srednjeevropskom vremenu.

Srbija u Japanu brani bronzanu medalju koju je pre četiri godine osvojila u istoj zemlji, što joj je i jedina medalja sa svetskih prvenstava.

Srbija: Nikolić 8, Brakočević 10, Malagurski 6, Krsmanović 12, Majstorović 1, Molnar 5, Antonijević, Vesović 2, Ognjenović 1, Veljković 4, Rašić 6, Ćebić (libero).

Kuba: Tompson 3, Fernandes, Činčila, Kope 7, A. Vilis 2, Kesada 6, V. Vilis 12, Ramires, Adar, Fonseka, Ines 1, Alfaro (libero). 

2024 © - Vesti online