Četvrtak 28.10.2010.
22:01
Vestionline

Divac: Ne rušim Fudbalski savez Srbije

Novine pišu gluposti - predsednik OKS Vlade Divac

"Ja sam predsednik OKS - institucije koja treba da pomogne našem sportu. To što se provlači po medijima su gluposti na koje sam navikao u Srbiji", izjavio je Divac.

Prošle sedmice predsednik FSS Tomislav Karadžić je izjavio da iza delovanja "samoproglašenog udruženja navijača Orlovi", sa ciljem da se smeni rukovodstvo Saveza, stoji bivši reprezentativac Savo Milošević, a da prema nepotvrđenim informacijama predstavnici te grupacije imaju i podršku Vlade Divca.

"Treba sačekati neko vreme, pa će se pokazati prava istina", poručio je predsednik OKS.

Divac se osvrnuo i na problematičnu materijalnu situaciju u Košarkaškom savezu Srbije.

"Moja i želja svih u Olimpijskom komitetu je da napravimo odskočnu dasku za sportiste, kada je u pitanju realizovanje njihovih priprema i učešća na velikim takmičenjima. Oni moraju da budu rasterećeni materijalnih briga i da se jedino skoncentrišu na rezultate", rekao je Divac.

Prvi čovek srpske "olimpijske kuće" ocenio je da država treba pravovremeno da reaguje kako bi se sprečili navijački izgredi, kao što je bio slučaj 12. oktobra u Đenovi, kada su huligani prekinuli fudbalsku utakmicu između Italije i Srbije.

"Neophodno je što pre doneti zakon o sportu. Ako ne ove, nadam se daćhe to biti učinjeno sledeće godine", poručio je Divac.

2024 © - Vesti online