Ponedeljak 19.10.2009.
16:18
Vestionline, B92

Poznat plan posete Medvedeva Beogradu

MUP Srbije formirao je poseban štab od pripadnika različitih službi, a isto je učinila i BIA. Policija će voditi računa o ruskom predsedniku od momenta ulaska njegovog aviona u naš vazdušni prostor, pa sve dok ga ne napusti, javljaju beogradski mediji. 

Procenjuje se da će zbog posete pola grada biti blokirano za saobraćaj, a sutra na Novom groblju čak neće biti ni sahrana, pošto bi gost iz Rusije trebalo da položi venac na Spomenik oslobodiocima Beograda.

Zvanična ruta kojom će se kretati ruski predsednik u svojoj blindiranoj limuzini čuva se u najstrožoj tajnosti pa nadležne službe nisu saopštile koje će sve ulice biti zatvorene za saobraćaj. Jedino se zna približna satnica njegove posete.

Predsednički avion sleće u 9.30, potom se sat kasnije očekuje svečani doček ispred Palate “Srbija". Predsednik Medvedev razgovaraće sat vremena nasamo sa svojim domaćinom, predsednikom Srbije Borisom Tadićem od 10.45, a međudržavne delegacije će im se pridružiti u 11.45.


Medvedev i Tadić će, zajedno sa gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom i predstavnicima veterana iz Drugog svetskog rata u 13 sati položiti venac na Groblju oslobodilaca Beograda, a za 14 sati je predviđen svečani ručak.

Ruski predsednik će se popodne, oko 16 sati, obratiti poslanicima Skupštine Srbije, a potom će prisustvovati koktelu koji će za gosta iz Rusije i njegovu pratnju, kao i za srpske poslanike i zvanice, biti priređen u Domu Narodne skupštine Srbije.

- Moja obaveza je da dočekam predsednika Medvedeva. Znam da ću sa njim ući u salu gde će već biti poslanici. Predviđeno je da se najpre obrati poslanicima i to obraćanje će trajati do 30 minuta, a zatim će u holu biti koktel u njegovu čast - izjavila je predsednica skupštine, Slavica Đukić Dejanović.

Poseta Patrijaršiji SPC predviđena je za 17 časova, a iz Patrijaršijskog doma ruski predsednik odlazi na svečanu akademiju u Sava centru, koja će biti organizovana povodom 65. godišnjice oslobođenja Beograda. Povratak za Moskvu planiran je za 20 časova.
 

2024 © - Vesti online