Sreda 27.10.2010.
21:30
Vestionline

Terzić: SP važnije od Olimpijskih igara

"Imamo pozitivnu tremu. Jedva čekamo da počne takmičenje, da vidimo gde smo, šta smo uradili na pripremama i koliko se promenila situacija u ženskoj odbojci od prethodnog prvenstva. Ovo je za mene najveće, najvažnije i najbolje organizovano takmičenje. Važnije i od Olimpijskih igara, zato što je sve podređeno odbojci", rekao je Terzić.

Srbija je pre četiri godine na SP u Japanu bila treća, a naša selekcija će ovaj put igrati u grupi A sa Peruom, Alžirom, Kostarikom, Poljskom i Japanom.

"Glavni favoriti za titulu su Brazil, Rusija, SAD i Italija. Tu su od evropskih selekcija Holandija, Poljska, Nemačka i mi. Kuba je manji favorit nego pre četiri godine, ali sa njom se nikad ne zna. Čeka se i iznenađenje, kakvo smo mi bili pre četiri godine. Ne mislim da neki autsajder osvoji medalju, već da pobedi favorita u jednoj utakmici. Toga će biti, sigurno", dodao je selektor Srbije.

Suzana Ćebić je 2006. proglašena za najboljeg libera sveta na SP u Japanu.

"Svi smo jedva dočekali početak SP. U petak igramo sa Kostarikom, koju ne poznajemo tako dobro, ali ćemo je shvatiti ozbiljno. Idemo kao pre četiri godine - utakmicu po utakmicu", rekla je srpska odbojkašica.

2024 © - Vesti online