Subota 21.11.2009.
22:19
Vestionline

Blagojeviću brane nastup u TV emisiji

Bilo nekad: Obama i Blagojević

Optuženi Blagojević se do sada pojavljivao na mnogim TV stanicama. Nedavno je izdao i svoju autobiografiju i planirao je da se pojavi u TV emisiji NBC TV kuće sa Donaldom Trumpom, prenosi "Njujork Tajms".

Tužioci traže ograničenja u razgovoru koji će održati u toj TV emisiji, jer sumnjaju kako bi Blagojević mogao uticati na porotu koja će gledati tu emisiju, a koja će se emitovati dva meseca pre suđenja.

Advokati Blagojevića kažu kako nije kriv po 16 optužnica za koje ga terete i da ima pravo da nastupi u emisiji. Blagojević je optužen za pokušaj prodaje zastupničkog mesta u Senatu koje je pripadalo Baraku Obami.

Tužioci su, tokom saslušanja, izjavili kako je prilikom pojavljivanja na mnogim TV stanicama neprestano govorio i komentarisao dokaze o ovom slučaju. Sudija se složio sa da bi Blagojevićevo pojavljivanje u TV emisiji moglo uticati na suđenje.

Nakon saslušanja, Blagojevićev advokat izjavio je kako mu "nije jasno zašto tužioci žele da ućutkaju njegovog klijenta". Mesec dana pre saslušanja, sudija je odbio njegov zahtev da otputuje na Kostariku kako bi snimimio emisiju za jedan TV šou.

2024 © - Vesti online