Sreda 27.10.2010.
14:07 >> 20:43h
Tanjug

Policija pretukla Šešeljevog sina

Policajci nisu prijavili incident

Prema saopštenju ministarstva unutrašnjih poslova pet policajaca iz Sremeske Mitrovice samoinicijativno i protivno službenom nalogu provalilo je zaključana vrata kafane, u kojoj je dvadesetak osoba učestvovalo u organizovanom pokeru.

U saopštenju se navodi da su policajci Slobodan Vuković (27), Srđan Kozbašić (27), Željko Drobnjak (25), Marko Mačkić (20) i Vladimir Pavković (30) izveli Nikolu Šešelja i Đorđa Miščevića iz Sremske Mitrovice i zadali im više udaraca po glavi i telu. Od

Demanti policijskog sindikata

 

Policijski sindikat Srbije saopštio je večeras da su policajci postupali u okviru ovlašćenja.
Taj sindikat je naveo da su oni u taj kafić upućeni jer je prijavljena tuča, a da su po dolasku primetili veću grupu osoba iz Loznice, Šapca i Beograda koji su se nelegalno kockali.
"Oni su ih legitimisali, izvršili sve potrebne radnje i otišli iz lokala, a da nisu nikoga pretukli, kao što je objavljeno", naveo je taj sindikat i demantovao da je tom prilikom bilo povređenih osoba.
U saopštenju se dodaje da je najveći broj prisutnih osoba u tom kafiću "prolazio kroz krivičnu evidenciju", a da neki imaju i zatvorske kazne više od pet godina.

zadobijenih udaraca, Nikoli Šešelju i Đorđu Miščeviću konstatovane su teške telesne povrede.

Policajci, koji su na intervenciju upućeni 26.oktobra, oko 2.30 časova, nisu prijavili ovaj događaj starešinama i dežurnoj službi Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, niti su ga evidentirali u službenim evidencijama.

Zbog teških povreda službene dužnosti, Slobodan Vuković, Srđan Kozbašić, Željko Drobnjak, Marko Mačkić i Vladimir Pavković biće privremeno udaljeni iz službe do okončanja disciplinskog postupka.

Zbog utvrđenog propusta u radu, disciplinski postupak biće pokrenut i protiv policajca Živka Šijačkog (44).

Osnovno javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici i sremskomitrovačka policija utvrđivanju postojanje krivične odgovornosti policajaca koji su te večeri pretukli dvojicu mladića.

Posle utvrđenog činjeničnog stanja protiv njih će biti podnete odgovarajuće krivične prijave, piše u saopštenju MUP-a.

2022 © - Vesti online