Utorak 26.10.2010.
17:33
Vestionline

Jovanović: Požrtvovanjem do pobede

"Himki već godinama ulaže veliki novac sa željom da preuzme primat u Rusiji od dominatnog CSKA. Naša nesreća je što je Himki, kao jedan od klubova sa najvećim budžetom u Evropi, u A grupu upao kao kvalifikant", rekao je Jovanović i istakao da rusku ekipu predvodi iskusni italijanski stručnjak Serđo Skariolo.

On je pozvao navijače "crno-beli" da pruže maksimalnu podršku novom timu Partizana.

"Igranje pred punim tribinama Partizanovih navijača koji skandiraju vaše ime predstavlja veliku privilegiju i obavezu za svakoga", naglasio je Jovanović, koji nije krio da je nervozan uoči svake utakmice.

Trener Partizana je istakao da je klub iz Humske kasno kompletirao tim za novu sezonu.

"Očekivali smo najpre da se prošlogodišnji tim neće rasturiti u velikoj meri. Svima koji prate košarku jasno je da se do kvalitetnih američkih igrača sve teže dolazi na evropskom tržištu. Gotovo da je nemoguće izboriti se u konkurenciji prebogatih klubova za nekog dobrog igrača", naveo je Jovanović.

On je priznao da je dobio podršku čelnika kluba da ne žuri sa pojačanjima na poziciji plejmejkera i krilnog centra.

"Nismo igrali dobro protiv Žalgirisa, jer smo bili neuigrani. Plejmejker Oliver Lafajet nije imao vremena da se upozna sa našim sistemom igre, a već protiv Cedevite u NLB ligi je sve bilo na mnogo višem nivou. Očekujem još bolju igru protiv Himkija", naveo je Jovanović i dodao da novo pojačanje Partizana krilni centar Džejms Gist neće na meču sa ruskim klubom.

Utakmica između Partizana i Himkija biće odigrana u Beogradu sutra od 20,45 časova.

2024 © - Vesti online