Utorak 26.10.2010.
17:15
RTS

Ljajić smenio direktora Doma u Kulini

Dom za odrasle ometene u razvoju u Kulini

Ljajić je za vršioca dužnosti direktora Doma imenovao Gorana Petkovića, diplomiranog ekonomistu iz Aleksinca, saopštilo je Ministarstvo za rad i socijalnu politiku.

Posle dobijanja izveštaja inspekcijskog nadzora, Ljajić je odlučio i da angažuje Inspekciju socijalne zaštite u Domu za lica ometena u razvoju u Kulini, koja će u toj ustanovi provesti narednih 30 dana.

Ministar je naložio hitno izmeštanje 23 deteta iz Doma u Kulini u druge ustanove za decu, posle čega će biti nastavljen proces izmeštanja ostalih korisnika u adekvatne ustanove socijalne zaštite. On je od Zavoda za socijalnu zaštitu Republike Srbije zatražio izradu plana stručne pomoći i podrške Domu u sledećih šest meseci, kako bi se organizacija stručnog rada podigla na viši nivo i u skladu sa potrebama korisnika.

Taj plan podrazumeva i prisustvo stručnih radnika Zavoda za socijalnu zaštitu Srbije u Domu u Kulini, piše u saopštenju.

Podsetimo, pre nedelju dana 15-godišnji štićenik tog Doma poginuo je pošto ga je kroz prozor bacio drugi štićenik. Nesreća se dogodila kada je agresivni stanar ove ustanove upao u jednu od soba, zgrabio dete koje mu je bilo najbliže i bacio ga kroz prozor, sa sedam metara visine.

2024 © - Vesti online