Utorak 26.10.2010.
10:01
Vestionline

Počinje Svetska liga u boksu

Učesnici smatraju da će im borbe u okviru tog takmičenja poslužiti kao dobra priprema za Olimpijske igre u Londonu 2012, ali i kao odskočna daska za svet profesionalizma, kojim poslednjih godina dominira nekolicina boksera, poput braće Kličko.

Ligu će činiti 12 timova, koji će nastupati pod imenima gradova, ali će im sastav biti veoma "šaren".

Evropsku konferenciju činiće Milano Tander, Istanbuls, Pariz Junajted i Kremlin Bers, dok će se u Aziji nadmetati Astana Arlans (Kazahstan), Inčon Redvings (Južna Koreja), Baku Fajers (Azerbejdžan) i Peking Dragons (Kina).

Majami Galos boriće se za titulu u Američkoj konferenciji sa još neimenovanim timovima iz Meksiko sitija, Los Anđelesa i Memfisa.

Timovi iz istih konferencija boksovaće po principu svako sa svakim po dva puta kod kuće i u gostima. Na Fajnal for plasiraće se pobednici konferencija i najuspešnija drugoplasirana ekipa.

Da bi takmičenje imalo što globalniju notu, svaki tim moraće da ima od tri do šest boraca koji nisu iz zemalja obuhvaćenih takmičenjem. Tako Milano Tander, kojeg sponzorišu Dolče i Gabana, ima u sastavu Ukrajince, Hrvate, Crnogorca, Letonca, kao i boksere iz Mongolije, odnosno Holandskih Antila.

Bokseri će biti plaćeni za učešće u Svetskoj ligi, a u borbama neće nositi zaštitne kacige, što je obaveza na amaterskim takmičenjima. 

2024 © - Vesti online