Utorak 26.10.2010.
09:16
Tanjug

Zgazio dete, pa pušten na slobodu!

Direktorska funkcija izaziva zdravstvene probleme: Radoslav Vujačić
 


Vujačić, kako "Alo“ nezvanično saznaje, ima zdravstvenih problema, a zbog terapije mora da posećuje bolnicu.

Dečakov otac: Vremenom ću nešto preduzeti!

 

Zoran Lutovac, otac preminulog dečaka, za "Alo“ je rekao da nije upoznat s činjenicom da je Vujačić pušten na slobodu, ali da smatra da treba da bude pušten iz pritvora. "Ne interesuje me uopšte gde se taj čovek nalazi. Vreme će pokazati šta ću preduzeti povodom toga. Ne bih da komentarišem", rekao je Milanov otac, dodajući da je Vujačićev brat želeo da dođe na pomen njegovom Milanu: „Nisam dozvolio da njegov brat dođe na pomen. Niko iz njegove prve linije srodstva kod nas nema šta da traži“, kratko je dodao Lutovac.

Vujačić je bez objašnjenja pušten iz pritvora i u daljem postupku će se braniti sa slobode.

Ujedno u Višem tužilaštvu u Novom Sadu podignuta je optužnica protiv Vujačića zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo dečak Milan Lutovac.


Advokat Dragan Gojković, Vujačićev branilac, uložio je prigovor na optužnicu, ali na taj dokumenat nije dobio nikakav odgovor. Još je neizvesno i da li će istraga biti dopunjena ili će u ovom predmetu optužnica stupiti na snagu.


Nesreća za koju se tereti Vujačić dogodila se u 22. avgusta oko 22.45 u Podunavskoj ulici u Novom Sadu, kada je upravljajući automobilom „audi A4“, na neosvetljenom putu sustigao i prednjim delom udario bicikl dečaka Lutovca koji se kretao od naselja Kamenjar prema ulici Heroja Pinkija u novosadskom naselju Telep.

Od siline udarca, dečak je preleteo preko prednjeg dela vozila, a bicikl je odleteo nekoliko metara dalje. U trenutku nesreće, automobil se kretao brzinom od 83 kilometra na čas, a Vujačić je imao 1,9 promila alkohola u krvi.


Osumnjičeni je tokom saslušanja, prema nezvaničnim saznanjima lista "Alo", ispričao da na putu ispred sebe nije video dečaka koji je upravljao biciklom jer dvotočkaš nije bio osvetljen.

2024 © - Vesti online