Ponedeljak 25.10.2010.
17:23
Tanjug

Italija: Zabrana mini suknji i sunčanja

Gradonačelnik je odlučio da ovo nije moralno

Kako bi se poboljšao "standarda javne pristojnosti" biće zabranjena sva odeća koja previše otkriva. Ovim merama Kastelmare primenjuje najnovija povećana ovlašćenja protiv antisocijalnog ponašanja.

Gradonačelnik Luiđi Bobio rekao je da će propisi "pomoći da se vrati urbana pristojnost i unapredi bolja građanska koegzistencija". Onima koji prekrše propise sledi kazna od između 25 i 500 evra.

"Ništa što previše otkriva" nova je politika koju Bobio želi da promoviše, kaže dopisnik BBC, dodajući da to znači novi strogi kodeks oblačenja koji će zabraniti mini suknje kao i džins sa niskim strukom.

Bobio, iz desničarske partija Narod slobode, kaže da ove mere treba da se odnose na ljude koji su "sirovi, grubi, neposlušni ili se jednostavno loše ponašaju".

Ukoliko gradski savet usvoji ove predložene mere biće uvedena i zabrana sunčanja, igranja fudbala na javnim mestima, kao i bogohuljenje.

"Mislim da je to ispravna odluka. To je, takođe, način borbe protiv porasta seksualnog zlostavljanja", rekao je lokalni sveštenik don Paulo Ćećere.

Kastelmare je poslednji grad koji koristi povećana ovlašćenja koje je vlada premijera Silvija Berluskonija dala gradonačelnicima u cilju borbe protiv kriminala i asocijalnog ponašanja.

U drugim mestima zabranjeni su zamkovi od peska, ljubljenje u automobilu, hranjenje uličnih mačaka, klompe i korišćenje kosilica tokom vikenda.

2024 © - Vesti online