Ponedeljak 25.10.2010.
11:15 >> 11:54h
Blic.rs

Beograd: Hrvatski studenti dočekani trubačima

Grupa hrvatskih studentkinja

Organizator putovanja Branko Paunović kaže da je vikend poseta studenata iz Hrvatske prošla u najboljem mogućem redu. Nije bilo nikakvih ekscesa.

"Svi smo puni pozitivnih utisaka. Obišli smo ceo grad, odlično smo se proveli na splavovima. Nadam se da se na ovaj način najbrže leče stare rane, jer je 500 ljudi došlo da se lepo provede ovde, a svi su nas lepo dočekali i ugostili", priča Paunović, koji je inače poreklom iz Mrčajevaca, a sada živi u Zagrebu.

Ipak, najveći utisak na goste iz Zagreba je ostavio noćni provod na beogradskim splavovima. Provodili su se do ranih jutarnjih časova uz narodnjake.

"Ovo su bili moji najbolji izlasci u životu. U petak smo izašli na splav 'Blejvoč', a u subotu uveče smo bili u 'Tajm autu'. Obe večeri smo se fenomenalno proveli i pevali do ranih jutarnjih časova. Najviše smo se veselili uz narodnjake koje nemamo priliku da čujemo kod nas kad izađemo. Sve vaše pesme znamo napamet tako da nismo prestajali da pevamo, a zato se u Zagreb sad vraćamo skroz promukli i bez glasa", rekla je studentkinja Aleksandra Mihajlović.

Studenti kažu da iako su prvi put u Beogradu, snalaženje im nije teško palo jer su svi Beograđani jako ljubazni i spremni da objasne kuda treba ići. Studenti su juče pre povratka u Zagreb obišli Hram Svetog Save, Trg Republike, Kalemegdan, Dedinje i Kuću cveća. 

Dolaze za Novu godinu


"U februaru ove godine Beograd je posetila prva grupa od 250 studenata iz Hrvatske, a krajem decembra ćemo organizovati ponovni četvorodnevni dolazak, kako bismo u poznatim beogradskim klubovima dočekali Novu godinu", rekao je Branko Paunović.

2024 © - Vesti online