Nedelja 24.10.2010.
16:28
Vestionline

Josipović: Tadić sredinom novembra u Vukovaru

Tačan datum posete predsednika Srbije Hrvatskoj još nije zvanično potvrđen.


"Očekujem da predsednik Tadić dođe u posetu u prvoj polovini novembra", rekao je Josipović u Zagrebu, u odgovoru na novinarsko pitanje kada bi predsednik Srbije mogao da poseti Vukovar.

Ivo Josipović i Boris Tadić


Pitanje je hrvatskom predsedniku bilo postavljeno povodom izjave gradonačelnika Vukovara Željka Sabe, koji je za radio Slobodna Evropa rekao da je Tadićeva poseta Vukovaru veoma važna za taj grad, navodi hrvatska agencija Hina.


Josipović je istakao da je vrlo značajno što je takvu poruku poslao upravo gradonačelnik Vukovara, jer su građani tog mesta najviše stradali tokom rata u Hrvatskoj i zahvalio se gradonačelniku što je "poslao poruku mira, ljubavi i budućnosti", prenela je Hina.


"Nadam se da će cela Hrvatska razumeti značaj dolaska predsednika Tadića za budućnost Hrvatske, regiona i Evrope", istakao je Josipović i dodao da se na poseti predsednika Srbije intenzivno radi, kako bi ona protekla "na najvišem mogućem nivou i kako bi se njome poslale najbolje poruke", kako za stanovnike Hrvatske, naročito Vukovara, ali i Srbije.


Josipović je dodao i da Hrvatska, Srbija i druge zemlje u regionu žele zajedničku evropsku budućnost, a da je poseta predsednika Tadića Vukovaru važan korak u tom smeru.

2024 © - Vesti online