Nedelja 24.10.2010.
15:00
Vestionline

Stanojević: Pobeda nad Zvezdom najvažnija

Partizan je jučerašnjom pobedom na "Marakani" (0:1) zadržao niz nepobedivosti u večitim derbijima, pošto je ovo sedma uzastopna prvenstvena utakmica protiv Zvezde u kojoj "crno-beli" nisu poraženi, a četvrti uzastopni trijumf.

"Važno nam je bilo da ostvarimo dobar rezultat. Predvideli smo svaki detalj utakmice. Znamo koliko je našim navijačima važna pobeda nad Zvezdom, jer su čak i pre našeg puta u Bragu pevali 'Hoćemo pobedu u derbiju'. Pobeda u derbiju je uvek iznad svakog drugog trijumfa", objasnio je Aleksandar Stanojević.

Strateg srpskog šampiona priznaje da je očekivao drugačiju Crvenu zvezdu na terenu.

"Imaju odličan tim, a i sjajnu formu u poslednje vreme. Nisam očekivao da ćemo ih tako lako neutralisati. Međutim, sada se videlo koliko je igranje u Ligi šampiona značajno iskustvo za sve nas. Uz svo poštovanje svih rivala, učešće u tom takmičenju nam omogućava da neke utakmice u domaćem prvenstvu igramo rutinski. Ipak je Liga šampiona drugačija dimenzija fudbala", rekao je Stanojević.

On je stao u odbranu golmana Vladimira Stojkovića, koji je posle meča pokazao majicu Grobarima, na kojoj je pisalo "Oprostite mi za moju ružnu prošlost".

"Stojković je profesionalac i nikada ništa ružno nije rekao za javnost. Ta majica je posledica njegovog bunta koji u njemu tinja. Nije u pitanju provokacija, već je čovek ljut na sve ono što mu se događalo u poslednje vreme. Iskreno se nadam da će time priča biti završena", poručio je šef struke tima iz Humske.

Aleksandar Stanojević će tokom dana prisustvovati utakmici Prve lige Srbije između novosadskog Proletera, protivnika Partizana u Kupu, i ekipe Zemuna.

2024 © - Vesti online