Subota 23.10.2010.
19:20
Tanjug

Zukorlić slagao da je navijao za Tursku

Muftija Muamer Zukorlić

"Ako hoćete najiskrenije, nisam gledao utakmicu, ali, prosto, nisam hteo da podlegnem tom permanentnom pritisku za dresiranjem Bošnjaka u Srbiji da mi treba da najviše volimo Beograd", rekao je muftija, učestvujući u emisiji "Crta" na prvom programu BiH TV.

Zukorlić je rekao da se od Bošnjaka u Srbiji očekuje da stalno govore kako najviše vole Beograd, pa i "posle 11 genocida mi treba da kažemo da ih volimo".

"I onda sam na pitanje za koga ste navijali, namerno odgovorio - za Tursku", rekao je muftija.

Zukorlić je rekao da je njegov život "jako ugrožen", s obzirom na više pokušaja likvidacije i da se on zato vozi u koloni od više automobila, što je specifična procena njegovog obezbeđenja. Prema toj bezbednosnoj proceni, on se, kaže, vozi u drugom vozilu i tokom vožnje, na njihov signal, često menja automobile.

Muftija kaže da ti automobili nisu ni njegovo, ni vlasništvo Islamske zajednice na čijem je čelu, već da su oni vlasništvo njegovih prijatelja koji su istovremeno njihovi donatori i sponzori. Upitan šta poseduje u svom vlasništvu, Zukorlić je odgovorio "rešeno stambeno pitanje".

Govoreći o autonomiji Sandžaka, muftija je rekao da se tu ne radi ni o kakvoj novini i da je sama reč autonomija "namerno satanizovana sa pozicije Beograda" i obavezno je prati objašnjenje o prekrajanju granica.

Zukorlić kaže da, kada je autonomija u pitanju, ima punu podršku reis ul uleme Islamske zajednice u BiH Mustafe Cerića. "Ponosim se podrškom reis ul uleme Cerića u svemu bilo da je ona glasna ili prećutna", kazao je Zukorlić.

2024 © - Vesti online