Subota 23.10.2010.
11:50
Tanjug

Stefan Karić osuđen na 800.000 dinara za saobraćajku

Stefan Karić imao je 22 godine kada je napravio udes u kome je teško poređena njegova saputnica

Pored novčane kazne, sud je Stefanu Kariću izrekao i meru zabrane upravljanja motornim vozilom u naredne tri godine, kao i obavezu da plati sudske troškove.

Na tu presudu Apelacionom sudu u Beogradu žalbe su izjavili Karićev branilac, tužilaštvo, kao i punomoćnik porodice oštećene, izjavila je Tanjugu portparol suda Mirjana Piljić.

Sin odbeglog biznismena Sretena Karića, optuženog za malverzavije u kopmaniji "Mobtel", osuđen je zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja učinjenog iz nehata, jer je 29. aprila 2005. godine vozio auto BMW, čiji je vlasnik njegov rođak Bojan Karić, brzinom od 148 kilometara na sat, u alkoholisanom stanju, udarivši u banderu na Dedinju.

Tom prilikom Pavlovićeva je zadobila teške telesne povrede, a od siline udara automobil se prepolovio.  U prvoj presudi, kojom je osuđen na zatvorsku kaznu, navedeno je bilo i da je u trenutku nesreće bio nesposoban da upravlja automobilom, jer je u krvi imao preko dva promila alkohola. U drugoj presudi, međutim, stepen njegove alkoholisanosti nije pomenut.

Stefan Karić je 2007. u Drugom opštinskom sudu bio osuđen na godinu dana zatvora, ali je Okružni sud tu presudu ukinuo i naložio novo suđenje, koje je prvostepeno okončano pomenutim novčanim kažnjavanjem.

Stefanov otac Sreten Karić je zajedno sa bratom Bogoljubom u višegodišnjem bekstvu i za njima je raspisana međunarodna poternica, jer su nedostupni pravosudnim organima, koji ih terete su oštetili kompaniju "Mobtel" za više desetina miliona evra, dok su bili u njenoj upravljačkoj i vlasničkoj strukturi.

2024 © - Vesti online