Subota 23.10.2010.
11:27 >> 12:41h
Vestionline

Država otela trudnicu i ubila joj nerođeno dete

A neka deca se rađaju živa i zdrava već u osmom mesecu

U kuću Sao Aj-Jung upalo je 12 vladinih službenika. Oni su je pretukli i pored sog vrištanja i zapomaganja odvukli u bolnicu. Tu je nesrećnoj ženi (36) ubrizgan lek kojim je ubijena beba, a da pri tom nije izađena iz tela majke.

"Držali su joj ruke iza leđa, a glavu gurnuli uza zid. Zatim je nekoliko puta udarili u stomak", ispričao je njen suprug Luo Jan-Kvan horor kroz koji je porodica prošla prilikom upada vladinih službenika u njihovu kuću.

"Naša 10-godišnja ćerka radovala se bratu ili sestri, a sad ne znam kako da joj objasnim šta se dogodilo", kaže ovaj Kinez kome država ne dozvoljava da ponovo postane otac. Njegova žena se i dalje nalazi u bolnici s mrtvim detetom u sebi.

"Osećala sam kako se pomera u mom stomaku, možete zamisliti kako se sad osećam", izjavila je Sao za TV-kuću Al Džazira.

Stravičan događaj dogodio se 10. oktobra u blizini jugozapadnog kineskog grada Siamena, svega mesec dana pošto je Peking objavio da ne namerava da popusti u sprovođenju svoje populacione politike.

U Kini se godišnje obavi oko 13 miliona pobačaja, a mnogi od njih naređeni su od strane kineske vlade. Oni koji prekrše državnu naredbu rađanja samo jednog deteta kažnjavaju se novčanim kaznama u iznosu od oko 25.000 evra.

2024 © - Vesti online