Petak 22.10.2010.
21:17
Vestionline

"Srbi će u NATO čim prođe sećanje na bombardovanje"

Kao lekar zna koliko traje sećanje: Slavica Đukić Dejanović
 

U saopštenju Skupštine Srbije se navodi da će se delegacija, tokom dvodnevnog boravka u Beogradu, upoznati sa činjenicama na osnovu kojih će pripremiti izveštaj Podobora za demokratsko upravljanje "Zapadni Balkan, 15 godina posle Dejtona: ostvarenja i izgledi".


Mark Anžel iz Luksemburga, koji će predstaviti taj izveštaj u Varšavi u novembru ocenio je da je Srbija ključna za sastavljanje ovog izveštaja, kao i da NATO više nije samo pakt, već da se potpuno transformisao, što će stvoriti mogućnost približavanja NATO građanima Srbije.


Đukić-Dejanović je rekla da su poslanici Skupštine Srbije usvajanje zajedničke rezolucije o Kosmetu u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, doživeli kao pokušaj da se dijalogom reši niz pitanja koja se tiču zajedničkog života svih građana Kosova i Metohije.


Ona je izrazila zadovoljstvo što će delegacija imati priliku da poseti jedinicu Vojske Srbije u vojnoj bazi na Jugu Srbije, kao i da se sastane sa lokalnim zvaničnicima u Bujanovcu, dodaje se u saopštenju.

2024 © - Vesti online