Petak 22.10.2010.
12:52
Kurir

Bežala od kontrole, pa ostavila dete u autobusu

Autobus na liniji 16, garažog broja 866, staje na stanici. Otvaraju se vrata. Ulaze tri kontrolora - dve žene i mladić. Odjednom, kroz poslednja vrata autobusa istrčava Romkinja. Okreće se i gleda kako njenu ćerku od desetak godina za ruku vuče kontrolorka svetle kose.

Iz GSP-a negiraju da je kontrolorka vukla dete

To traje nekoliko sekundi. A onda izlazi i devojčica. Zbunjena i bleda lica staje kraj majke. Zatvaraju se vrata, a njih dve, držeći se za ruke, nemo pogledom ispraćaju ''šesnaesticu“.

Očevici, pogođeni nadrealnom scenom, samo su se zgledali.


- Nije valjda dotle došlo da kontrolori vuku decu ne bi li od majki naplatili kartu, komentarisali su zgranuto.

U GSP ''Beograd“, međutim, kažu da, iako je izgledalo da je kontrolorka zadržala devojčicu želeći da proveri da li majka ima kartu ili ne, nije bilo baš tako.


- Detaljno smo proverili šta se to desilo u autobusu. Identifikovali smo kontrolore i pozvali ih da daju izjave. Oni su napisali isto: da je majka istrčala iz autobusa, a devojčica ostala na stepenicama u trenutku kada je vozač već počeo da zatvara vrata.

''Putnici, ali i ti kontrolori počeli su da viču vozaču da otvori vrata kako bi devojčica izašla. On je to i učinio i dete se našlo pored majke'' objašnjava Slavica Stevanović, portparol GSP, za Kurir.

Prema njenim rečima, GSP je strogo obučio kontrolore i oni ne bi smeli ni na koji način da primoravaju putnike da ostanu u vozilu i pokažu kartu ili da bilo koga drže za ruku ne dozvoljavajući mu da napusti vozilo, jer za to slede rigorozne kazne.

2024 © - Vesti online