Petak 22.10.2010.
17:11
Tanjug

Krokodil izazvao avionsku nesreću sa 20 mrtvih

 
Putnici se uplašili njega, on se uplašio aviona

Avion se srušio na teritoriju Demokratske Republike Kongo, u blizini grada Bandundua, gde je trebalo da sleti na putu od Kinšase.


Kao uzrok nesreće je označen "nedostatak goriva", međutim, afrički magazin "Žen Afrik" (Jeune Afrique) je upravo objavio priču jedinog preživelog, preneli su "Skaj njuz" (Sky News) i "Telegraf onlajn".


Prema svedočenju preživelog, čiji identitet nije otkriven, krokodil je izazvao pometnju i stampedo u maloj letelici "Let-410", češke proizvodnje.


Putnici su pohrlili prema pilotskoj kabini, poremetivši ravnotežu letelice i došlo je do obrušavanja. Avion je na zemlji oštetio jednu kuću u kojoj, srećom, niko nije stradao.


Krokodil, koji je izazvao nesreću, bio je "slepi putnik" u prtljagu nekog ko je verovatno želeo da ga prokrijumčari. Životinja je preživela pad aviona, ali su je brzo sustigli seljani i ubili mačetama. Među žrtvama ove nesreće bili su i pilot i kopilot.
Avionom je upravljao 63-godišnji Deni Filmot (Danny Philemotte) koji je bio i vlasnik male aviokompanije "Filer" (Filair) kojoj je avion pripadao.

2024 © - Vesti online