Petak 22.10.2010.
11:10
Vestionline

Krstajić: Hladna glava; Tošić: Samo sa navijačima derbi ima smisla

"Najvažnija je hladna glava, da se ne opterećujemo nebitnim stvarima i ne podlegnemo provokacijama kao u Novom Sadu. Dakle, bez obzira na atmosferu na tribinama, meču se mora prići kao i svakom drugom", rekao je Krstajić.

Ivica Iliev ima negativan skor u derbiju, izgubio je pet od osam mečeva, ali ne želi da se vraća nazad.

"To nije bitno, svaki derbi je priča za sebe. čeka nas izuzetan rival, Zvezda se posle slabijeg starta spakovala, dobija u seriji. Biće jako težak meč, tvrd, napet, sličan onom u Novom Sadu. Naravno, očekujem drugačiji ishod. Vrlo je bitno da prvi postignemo gol", ocenio je za "Žurnal" Iliev.

On smatra da igranje u LŠ nije otupilo fokus fudbalera Partizana.

"Nikako, nećemo ponoviti greške iz 2003. kada nam se Zvezda odlepila jer smo bili usresređeni na Evropu. Još u Bragi mislili smo na derbi", dodaje Iliev.

Još jedan debitant u redovima crveno-belih, Duško Tošić, nestrpljivo broji sate do početka 139. "večitog derbija", i smatra da će mu iskustvo koje je stekao igrajuću u Bundes ligi, ali u nacionalnoj selekciji pomoći kako bi što bolje odigrao taj duel.

Tošić je istako da mu je izuzetno drago što će se duel između Zvezde i Partizana odigrati pred najvatrenijim navijačima oba kluba, jer samo tako ta utakmica i sve u vezi sa srpskim fudbalom dobija svoj smisao. 

2024 © - Vesti online