Petak 22.10.2010.
02:16
Vestionline

Znamo sve više o skrivanju Mladića

On je rekao u intervjuu za ''Novosti'' da niko ne zna tačno gde se Mladić nalazi, kao što je to nedavno kazao i predsednik Boris Tadić i da bi, "da znaju stoprocentno gde je, stvar ubrzo bila okončana".

''Mi se ponašamo kao da jeste u Srbiji i u skladu sa tim sprovodimo sve akcije'', rekao je Ljajić.

Rasim Ljajić



On je naglasio da se ranije opekao u procenama oko hvatanja Mladića i da ne želi ništa više da prognozira.

"Sve priče o haškim beguncima postale su potpuno besmislene dok ih ne uhapsimo. Ne vredi više pričati u kategorijama 'bliži smo, dalji smo, veći smo optimisti’’.

Na pitanje da li se iznova podgreva medijska potraga za Mladićem, kako bi se odobrovoljili Bramerc i Holanđani i otkočio put ka EU, Ljajić je rekao da "oni samo traže rezultat. Njih više naše izjave na tu temu ne interesuju".

Upitan o rekonstrukciji Vlade ministar za rad i socijalnu politiku je izneo mišljenje da bi najbolje bilo da je do rekonstrukcije došlo na polovini mandata.


"Većina evropskih zemalja to tada radi jer se novim kadrovima upumpava svež vazduh. Mislim da ni sada nije kasno za promene. Bolje i sad nego nikad" rekao je on.
Prema njegovim rečima još, međutim, nisu počeli ni nezvanični razgovori na tu temu, ali ih on očekuje.


Upitan hoće li biti spreman da žrtvujete svoju funkciju Ljajić je odgovorio "apsolutno i vrlo rado" i dodao "javno kažem da sam potpuno spreman da sutra svoju funkciju ustupim nekom drugom bez ikakve kompenzacije, iako je to mesto jedino koje SDP ima".

2024 © - Vesti online