Četvrtak 21.10.2010.
17:25
Tanjug

FSS: Nedopustiv potez Italijana

"FSS je izuzetno neprijatno iznenađen činjenicom da je izveštaj disciplinskog inspektora UEFA o utakmici Italija - Srbija dospeo u medije, čime se utiče na regularnost započetog procesa. Uz to, veoma nas čudi da se disciplinski inspektor UEFA oglasio pre nego što je FSS dostavio svoju dokumentaciju, za šta nam je ostavljen rok do 25. oktobra", saopštio je FSS.


Na osnovu činjenice da je italijanski savez dostavio izveštaj medijima, u FSS konstatuju da su čelnici Fudbalske federacije Italije očigledno veoma nestrpljivi i nervozni, jer je sve više dokaza o učinjenim propustima u organizaciji susreta Italija - Srbija.

"Svi potezi Fudbalske federacije Italije ukazuju na njihov nesporan pritisak da se prekinuta utakmica u Đenovi registruje službenim rezultatom 3:0 u njihovu korist. Na tom putu ne libe se da povlače potpuno nekorektne i nesportske poteze, što navodi na zaključak da pre svega žele da prikriju mnoge veoma loše odrađene organizacione radnje", navodi se u saopštenju.

U FSS se kompletira obimna dokumentacija u kojoj će biti navedeni svi propusti domaćina u organizaciji meča u Đenovi, pre svega od strane policije.

"Ovakvi potezi italijanske strane navode nas na pomisao da i FSS ubuduće sve izveštaje službenih lica treba da objavljuje javno. Ipak, poštovanje poslovne kulture i profesionalizam u radu sa UEFA ostaće i dalje naša karakteristika", saopštio je FSS.

2024 © - Vesti online