Subota 21.11.2009.
11:57
Vestionline

Đoković: Nisam favorit u Londonu

Veliki broj njih bez pardona vide našeg Novaka Đokovića kao pobednika ili makar učesnika u finalu Mastersa u Londonu.


Tomas Muster, teniski stručnjak, smatra da će Novak Đoković uzeti titulu na ATP finalu u Londonu.

"Ako bude igrao kao i u Parizu, njega ni Nadala a ni Federera neće pobediti. Osim njih ne vidim nikog ko bi mu mogao prestavljati opasnost", smatra Muster.

Steve Tignor, urednik sajta tennis.com, podseća da je Đoković u samom finišu sezone osvojio dva vezana turnira, Bazel i Pariz, pa da mu sa pravom daje blagu prednost u odnosu na ostale igrače u Londonu.

"Iako Đoković ima svega 22 godine, čini se da je dosta iskusniji u odnosu na početak sezone. Srbin je u novembru prosto eksplodirao. Osvojio je Bazel, a u finalu je pobedio velikog Rodžera Federera. Potom je u Parizu još jednom pokazao da je u vrhunskoj formi i zbog toga ne vidim ko bi mogao da ga zaustavi u Londonu“, rekao je Tignor.

Novak Đoković, naravno skromno komentariše njegove šanse u Londonu iako su ga tamošnji kladioničari imenovali za prvog favorita.

Federer došao po titulu

Najbolji svetski teniser Švajcarac Rodžer Federer kaže da želi da osvoji završni turnir sezone, Masters kup u Londonu.

"Lagao bih kada bih rekao da nisamo došao da osvojim turnir i zadržim prvo mesto", rekao je Federer, koji će igrati u grupi sa Endijem Marejem, Huanom Martinom del Potrom i Fernandom Verdaskom.

"Nije u redu da ja govorim da li sam favorit ili ne. Sam turnir će biti izuzetno težak jer su na njemu najbolji igrači današnjice. Smatram da niko od nas u Londonu nije izraziti favorit jer su ovde osam najboljih tenisera planete i sve je moguće, svako može da pobedi svakoga. Verijem da će turnir biti i više nego interesantan i neizvestan, jer se po prvi put održava u Londonu i to je za mene novo iskustvo“, rekao je Đoković, koji je do dolaska u London pobedio na deset uzastopnih mečeva.

Novak Đoković će naredne nedelje u Londonu braniti titulu na Masters kupu, osvojenu prošle godine u Šangaju. Prvi meč igra u ponedeljak protiv Rusa Nikolaja Davidenka.


Nadal: Cilj mi je povratak na mesto broj jedan

Drugorangirani svetski teniser Španac Rafael Nadal biće u grupi sa Novakom Đokovićem, Nikolajem Davidenkom i Robinom Soderlingom.

"U ovom trenutku nije mi cilj da se vratim na prvo mesto ATP liste. Lepo je biti broj jedan, ali to mi u ovom trenutku nije prioritet. Osećao sam se uvek dobro igrajući tenis, i kao prvi, i kao drugi, i kao 50. teniser sveta. Želim samo normalno da nastavim da igram i treniram. Želim dobro da se pripremim za novu sezonu", istakao je Nadal.

 
2024 © - Vesti online