Četvrtak 21.10.2010.
11:53 >> 12:24h
Vestionline

Srbija sa domaćinom, Turskom i Slovenijom

Bronzani odbojkaši sa SP su favoriti u grupi A i svakako da nijedan od ovih timova ne bi trebalo da predstavlja "veliki problem" za Srbiju.

Sastavi grupa:
Grupa A: Austrija, Srbija, Slovenija, Turska
Grupa B: Češka, Rusija, Portugalija, Estonija
Grupa C: Italija, Francuska, Finska, Belgija
Grupa D: Poljska, Bugarska, Slovačka, Nemačka

Srbija je na žrebanju bila u drugom šeširu, izbegli smo Poljake i Francuze, koji su uz domaćine bili u prvom šeširu. 

EP će biti održano od 10. do 18. septembra u Austriji i Češkoj. Mečevi grupe A biće igrani u Beču. Utakmice kontinentalnog šampionata biće igrane u Beču, Insbruku, Pragu i Karlovim Varima.

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je da je zadovoljan žrebom grupa za Evropsko prvenstvo.

"Dobili smo dobru grupu, ali najbitnije je kako ćemo igrati na EP. Probaćemo da ostvarimo što više pobeda kako bismo došli u bolju poziciju za četvrtfinale, koje je prvi eliminacioni nivo u borbi za najviši plasman. Jedva čekamo ovo prvenstvo", rekao je Kolaković.

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić je takođe zadovoljan što će naša selekcija igrati u Beču.

"Druga faza je mnogo važnija, ali dobili smo dobru grupu i možemo da budemo zadovoljni. Igraćemo u Beču i nadam se da će sledeće godine naš mladi tim dobiti veliku podršku i da će ponovo doći do polufinala", rekao je Boričić.

Sistemom takmičenja je predviđeno da će pobednici grupa izboriti direktan plasman u četvrtfinale. U osmini finala igraće drugoplasirane i trećeplasirane selekcije iz sve četiri grupe.

2024 © - Vesti online